Hírek, akciók

Rólunk írták: "Elkötelezettség a minőség mellett - látogatóban a Liftgenerál Kft-nél"

Tanulságos az alábbi példa, amely bizonyítja, hogy kellő körültekintéssel és a megfelelő szakemberek kiválasztásával az eredmény nemcsak minőségi és korszerű, de tartós is lesz. Tapasztalataikról, a kivitelezésről és általában a Hörmann garázskapuiról egy elégedett tulajdonos, Horváth Csaba és a kivitelező cég munkatársa, Nadrai Zsolt beszéltek nekünk.

Alap a korszerű megjelenés

Horváth Csaba döntésben komoly szerepet játszott a Hörmann által garantált magas színvonal, az elegáns, korszerű megjelenés, illetve a kiváló ár-érték arány is. Emellett személyesen is ismerte a kivitelezőt, így tisztában volt vele, hogy szakszerűen, nagy odafigyeléssel dolgoznak a Hörmann garázskapuival.

Mivel a kivitelező már régóta dolgozik a gyártó termékeivel, a beszerelést végző szakemberek tökéletesen ismerték a választott kapu műszaki tulajdonságait. A Liftgenerál Kft. munkatársai nagy körültekintéssel segítették a leendő tulajdonosok választását, amit aztán gyors és profi munkával szereltek be.

Jóllehet a Hörmann-on kívül más opció nem merült fel, és az ismerősök közül is sokan ajánlották, mielőtt véglegesen döntött volna a gyártó mellett, Horváth úr maga is utána nézett a vállalat hírnevének. A gyártó megbízható minősége mellett fontos volt a kapu formája, színe is. A választott barna poliészter alapozóval bevont garázskapu megjelenésében tökéletesen illik a ház színéhez és stílusához.

Az összhatás természetesen sok apró részletből áll össze, nem elég a természetes kinézet és a szép megjelenés. Ugyanúgy ide tartozik a garázskapu tokjának és egyéb tartozékainak külseje is, amit a Hörmann-nál személyre szabhatunk úgy, hogy az passzoljon a kapulap színéhez.

Tartós minőség, kiváló hőszigetelés

A választott dupla falú EPU 40 kapu kiválóan hőszigetel. Ez is fontos szempont volt, mivel a garázs nem a háztól külön helyezkedik el, hanem azon keresztül lehet bejutni a lakóhelyiségekbe. Jóllehet a garázst csak egy kis radiátorral fűtik télen, a szigetelés így is kulcsfontosságú volt. Mivel a gyártó kapui kiválóan szigetelnek és zárnak, az eső vagy fagyás nem jelent veszélyt sem az autóra, sem a házra nézve. Horváth Csaba elmondása alapján valamivel ugyan hidegebb van a garázsban, mint a ház többi részében (ami természetes), de beázás nem történt.

A kaput az elöregedéstől, anyagfáradástól egy ellenálló műanyag tokláb védi, ami a környezeti károk, a rozsda, illetve a tartós nedvesség ellen is megóvja a szerkezetet. A tokláb teljesen körbezárja a rozsdásodásra hajlamos területeket, így valóban hatékony, hosszú távú védelmet nyújt ezzel a nedvességgel, oxidációval szemben. Nem kell félnünk tehát sem a betonaljzat, sem a téli útsózás okozta károsodások miatt, ráadásul a tokláb optikailag is lezárja a kaput.

A garázs a házzal együtt épült közel két évvel ezelőtt, és azóta is kifogástalanul szolgálja a tulajokat. A távirányítóval működtetett kaput napi 6-8 alkalommal használják, és ezidáig semmilyen probléma nem lépett fel, sem a működésével, sem a szerkezetével kapcsolatban.

 

Nem csak az eredmény, a háttér is fontos

A kapu nem csak a Hörmann által garantált mechanikai biztonságot nyújtja. A ház riasztórendszerét ugyanis a kapukat is működtető távirányító segítségével összekapcsolták a garázséval. Így a garázsban kiszállva nem kell külön számkódot beütni, mivel a távirányítón lévő gombokkal már a kocsiból, a kapuk kinyitása előtt kikapcsolható a riasztható.

A Hörmann garázskapuk tíz, illetve a mozgató szerkezetek öt éves garanciájához hozzá tartozik, hogy a beszerelt kapukat karban kell tartani. A kivitelező cég azonban ezt is vállalta a beszerelés mellett, és az eddig elvégzett éves rutin-karbantartás során semmilyen hibát nem találtak. A felmérés során a mechanikai épség mellett a mozgó- és mozgató alkatrészeket vizsgálják, így a legkisebb hibákat is könnyű kiszűrni.

Kérdésünkre válaszolva Nadrai Zsolt kivitelező elmondta, hogy számára a legjobb érv Hörmann kapuk mellett az, hogy a gyártó kifogástalan szervizhátteret biztosít a termékeihez – még a régi alkatrészekhez is. Ez pedig egyformán előnyös a végfelhasználók és a szerelők számára egyaránt, hiszen a gyors, szakszerű szervizelés és karbantartás mindenkinek érdeke.

Nadrai Zsolt, a Liftgenerál Kft műszaki vezetője

 

Szintén rólunk írták:

Zalai cég a legsikeresebb kapu-értékasítő

 

 

Vissza az előző oldalra